Ajankohtaista

Pyrimme jatkamaan toimintaa normaalisti syksyllä 2020

Tilaisuudet pääkirjasto Metson luentosalissa Kuusi keskiviikkoisin klo 18-20.

KE 23.9.2020
Dosentti Tuomas Hoppu: Tampereen vankileiri 1918 elämän ja kuoleman näyttämönä.

Tampereella valkoiset saivat sisällissodan siihen saakka suurimman vankimäärän, yli 10 000 punaista. Syntyi vankileiri, josta toiset vangitut pääsivät suhteillaan nopeasti vapauteen toisten riutuessa leirillä kuukausien ajan. Vuoden 1918 loppuun mennessä leirillä kuoli yli 1 500 ihmistä, joista noin 200 teloitettiin. Tragediasta huolimatta paikallisesti oli myös hyvää tahtoa ja ymmärrystä vankeja kohtaan. Tilaisuudessa on mahdollista ostaa Hopun kirjaa: Toivon ja epätoivon aika. Tampereen vankileiri 1918 ihmiskohtaloineen.

KE 21.10.2020
Dosentti Marko Tikka ja FT Seija-Leena Nevala: Kielletyt leikit. Tanssin kieltämisen historia

Joulukuussa 1939 tanssimisesta tuli Suomessa rikos. Sotaa käyvän maan tavallisista huvittelunhaluisista ihmisistä tehtiin rikollisia, joita rangaistiin sakoilla ja jopa vankeudella. Elokuvia sai katsella, puhetilaisuuksia pitää, jopa juoda alkoholia, mutta mikä tanssista teki niin vaarallisen, että se oli kiellettävä? Kieltojen seuraukset kantoivat pitkälle sodanjälkeiseen aikaan – aina lavatanssien kultakauteen saakka. Esitelmä perustuu Tikan ja Nevalan kirjoittamaan kirjaan Kielletyt leikit. Tanssin kieltämisen historia Suomessa 1888-1948.

Esitelmän jälkeen pidetään seuran toukokuulta siirretty varsinainen vuosikokous.

Perinteinen HÄMÄLÄISJUHLA järjestetään Kulttuuritalo Laikun musiikkisalissa perjantaina 20.11. klo 18.

MUUTA AJANKOHTAISTA:

Pyydämme vieraita huomioimaan viranomaisohjeistukset epidemiatilannetta koskien. Noudatamme tilaisuuksissa turvaetäisyyksiä ja suosittelemme käsidesin sekä kasvomaskin varaamista mukaan. Pyrimme myös seuran puolesta varaamaan tilaisuuksiin käsidesiä ja kasvomaskeja niitä tarvitseville.

Mahdollisista muutoksista ja peruuntumisista tiedotamme tällä sivustolla sekä seuran facebook-sivuilla. Pyydämme teitä seuraamaan myös muuta tiedottamista yleisötilaisuuksiin liittyen. Riskiryhmiin kuuluvien pyydämme noudattamaan harkintaa ja varovaisuutta. Ettehän tule oirehtivina paikalle, kiitos.

Tervetuloa tilaisuuksiin!

Ella Viitaniemi (pj), Henrik Mattjus (siht.)